Diferenta intre SEX si DRAGOSTE

Discutand despre amor/sex cu diversi oameni, am descoperit cu stupoare ca lumea considera ca face dragoste in prezenta unui sentiment, “iubire“, negand faptul ca sexul cat de banal ar fi, oricum trezeste un sentiment de apropiere si relaxare deci oare SEXUL este DRAGOSTE iar DRAGOSTEA este defapt SEX ?

Ce este in neregula cu ce am scris mai sus este faptul ca nimeni nu doreste sa creada ca daca faci sex cu cineva inseamna ca defapt exista o legatura, alta decat una fizica, dar de natura psihologica, ea fiind cea care asigura interactiunea, iar dragostea este de fapt pasiunea pentru ceva anume sau cineva anume…deci DE CE NU ?  

Daca    Dragoste = Pasiune     iar

Sexul =  Pasiune intre doua entitati (ca unii se pot gandi la animale)

Atunci  SEXUL = DRAGOSTE

Omul proceseaza informatiile primite prin anumite filtre personale bazate pe trairi, gandiri , perceptii , principii etc., dar la baza tuturor sta instinctul.

 Instinctul  PRIMAR de reproducere, deci ce te excita iti place si nu ai altceva ce sa faci decat sa recunosti. Vroiam sa prezint aceste 2 “fenomene” care difera la un alt nivel decat cel superficial la care a fost adus :

– Teribil de recunoscut toti am vrea sa facem sex indiferent cum este el , scurt/lung , frumos/urat, ud/uscat (nu va ganditi la ce nu trebuie) , animalic, salbatic/domol, linistit ;

“Sexul, reactia de apreciere animalica latenta a unei persoane fata de o alta persoana”, poate aparea :

  • cand tot stresul si tot ce s-a adunat in timpul zilei/saptamanii/lunii/anului, indiferent de natura stresului psihic, fie provenind de la  scoala/facultate/serviciu
  • tensiunea sexuala acumulata intre doua persoane care se afla intr-un flirt continuu si explodeaza intr-o lupta romanica intre 2 corpuri intr-un décor relativ , semi imbracate sfasaind hainele unul de pe celalalt ,

Unde vroiam sa ajung este ca DRAGOSTEA/iubirea este sex.     Sensurile dragostei in dex sunt (atentie dexonline.ro) :

I. Sentiment de afecțiune pentru cineva sau ceva; spec. sentiment de afecțiune față de o persoană de sex opus; iubire, amor. ♢ Loc. adv. Cu (multă) dragoste sau cu toată dragostea = cu (multă) plăcere, (foarte) bucuros. ♢ Loc. vb. A prinde dragoste de (sau pentru, față de) cineva (sau de ceva) = a se îndrăgosti de cineva (sau de ceva). ♢ Expr. A avea dragoste = a-i plăcea să… A se topi (sau a se sfârși, a muri) de dragoste pentru cineva = a iubi pe cineva cu patimă. ♦ (Concr.) Ființă iubită; p. gener. ceea ce constituie obiectul iubirii cuiva. ♦ Legătură sexuală; relații amoroase. II. Plantă erbacee cu frunze în formă de lance, dințate și cu flori roz-purpurii (Sedum fabaria). – Din sl. dragostĩ.

Deci dragostea este placere ….este bucurie…este fericire – toate astea vin din SEX 🙂 – devine obsedant…nu ?

Pana acum nu am mintit 😉 , nu ? Dar cum o facem sa se simta diferit sau existe o limita, un contur clar intre aceste 2 actiuni? diferite prin natura dar totusi la fel din punct de vedere fizic ? Care este diferenta !? 
Simplu :  din punctul meu de vedere lucrurile par destul de clare la sex eu vad totul intamplandu-se rapid , intr-un bar , la prietenii tai acasa cand nimeni nu stie unde ai disparut , in tren , pe plaja , micile aventuri pe care noi toti le-am trait , le avem si ne laudam cu ele , sunt povesti despre SEX . Ca se intampla sa fi fost cu o persoana iubita nu face nici o diferenta!!

Dragostea imi place cel mai mult , ahh!!! Foarte emotional…si nu este din cauza ca o faci cu o persoana iubita, departe imi este gandul, maine pot face dragoste cu o amica fara a depasi bariera de amicitie prin adaugarea altor conventii inutile.  Dragostea ofera siguranta, iar aceasta siguranta este afectiva, emotionala si de viitor. Unul din posturile mele specifica clar faptul ca mai multe femei ajung la orgasm daca tin la persoana cu care fac sex, relevanta este ca sentimentul de siguranta influenteaza factorul de umiditate a vaginului 😛 …glumesc, asigura relaxarea psihica si emotionala a unei femei. Femeile fac Dragoste !!

” CUM ESTE ACEST SEX sau DRAGOSTE DE-O SPURCI TU??”

       Dragoste inseamna ca fierbinteala corpului tau incinge, dar nu arde niciodata corpul persoanei care este cu tine,  in momentul actiunii atingerea este excitanta nervos,  inchizi ochii si simti ca esti intr-un carusel, pui mana si mangai tot corpul persoanei si simti de parca ar avea un corp de sute de metri de satin fin care la atingere da drumul mecanismelor de autoaparare si se face pielea de gaina. Este un joc care nu are reguli, decat niste intelegeri, este fiecare simt pentru el, un amalgam de ganduri care te face sa respiri greu, sa iti depastesti limitele, prinzi putere, adrenalina iti tremura corpul devenind eprubeta a diverselor procese chimice , unii ar spune divinitate .

Este un joc care nu este ingradit numai de actiunea “vino-dute si ia-ma”… daca nu ai avut vreodata 1 pat , 1 zi libera si o pofta sexuala nemarginita, persoana de langa voi plina de energie si entuziasm , zambete si tipete , o minte lipsita de griji sau alte informatii inutile, o desprindere de realitate sumara chiar un zambet al mintii , va spun eu , oameni buni cititori ai acestui blog, timpul isi pierde sensul si limita pe care lumea v-a spus vreodata ca puteti atinge va parea o tinta demult depasita.

Posted on April 12, 2012, in Sex ED and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment