Orgasmul barbatilor vs orgasmul femeilor

Exista mitul sau mentalitatea asta in care se spune de barbat ca ajunge la orgasm mai repede decat o femeie. Dar cum de nu ne-am pus vreodata intrebarea “de ce” ?

Fiindca trebuie sa o poti analiza din doua perspective foarte clare. Cei doi factori sunt :   factorul intelectual si factorul fizic.

Omul de cand se naste invata si isi formeaza o imagine generala despre genuri si diferentele sexuale pe care le gasim, iar astazi vom vorbi doar de unul din efectele acestor diferente.

Intai luam cazul barbatului. Cunoastem deja faptul ca abilitatea intelectuala a barbatului este concentrata asupra rezolvarii unei probleme. Stiu ca suna putin straniu, dar cei care au mai citit despre diferentele intre barbati si femei sigur au mai citi despre “brain wiring” care in traducere inseamna abilitate intelectuala.

Barbatii sunt “problem solvers” , caracteristica principala fiind analiticul. Nu vorbesc mult, isi interiorizeaza gandurile si de cele mai multe ori vin cu rezolvare pentru orice problema. Ai putea spune ca barbatii sunt simpli, unidirectionali.

Cazul femeilor, evident, diferit complet de sistemul barbatului. Femeia de pe timpuri era vazuta drept culegatoarea si aparatoarea cuibului. Multi taskingul si atentia la detalii caracterizeaza majoritatea femeilor in toate societatile de pe glob. Ea nu se interiorizeaza, folosind limbajul si vorbitul drept canal de recompensare, atasare si intelegere.

Femeile sunt “Nesters, gatherers, protectors”, caracteristica principala fiind sensibilitatea.Vorbesc mult, sunt interesate de numeroase topicuri si in general reflecta emotiile celorlalti atunci cand comunica cu acestia. Femeile sunt total diferite de barbati din cauza complexitatii de legaturi pe care le face creierul lor. Fiind capabile sa fie atente la mai multe lucruri in acelasi timp.

O interesanta filosofie pe care o mentionez si urmez este ca in lume trebuie sa existe echilibru. Nu ar exista nuante daca nu ar exista contraste. Iar femeia si barbatul sunt un contrast armonios. Este echilibrul in care se gaseste viata si frumusetea.

Am mentionat mai sus cateva aspecte definitorii ale aceste doua sexe. Cele anatomice probabil le cunoasteti. Dar intrand in detaliu veti afla un niste informatii interesante utile in a intelege natura omului.

Fizic ambele sexe au organe de reproducere dar nu doar forma si functia lor difera ci si felul cum simtim.

Diferenta este colosala iar dupa ce le voi prezenta, atunci justificarea anumitor comportamente “in pat” va fi usoara si logica.

 

    Procesul sexului vazut de ambele sexe:

FEMEILE :

  Sunt cerebrale si sensibile, ele au o atentie distributiva iar creierul lor necesita “incalzire”, un preludiul vast pentru a pune in functiune mai multe “componente”. Fiind un multi task-er, mangaierile si atentia nu trebuie sa fie directionala si pe un singur punct pe corp, reusita consta in stimularea mai multor zone erogene.

Asta duce la o irigare puternica in zona pelviana, ajutand ca aparatul sexual sa fie din ce in ce mai sensibil.

Femeile au un aparat special reproductiv, el are mai multe componente si poate fi stimulat in mai multe feluri (am diverse postari despre aceste metode) dar un factor foarte important de cunoscut este ca organul are de 8 ori mai multe terminatii nervoase iar asta presupune ca placerea sexului este cam de 3 ori mai intensa..

Pe alta parte, vaginul are doar 1/3 sensibil la placere. Ceea ce presupune ca ambitiosii nu duc departe, ci doar ajung la o placere de nivelul 2 din 3, orgasmul fiind al 3 lea.

in comparatie cu

BARBATII:

 Revenim asupra faptului ca sunt “result oriented”. Ei vad o problema, si cauta sa o rezolve. Sunt unidirectionali de aceea sunt foarte multi barbati care nu inteleg sau pricep in totalitate necesitatea preludiului. Testosteronul face diferenta cand vine vorba de apetit sexual. Tuturor ne place sexul, dar barbatii prin presiunile chimice specifice sexului barbatesc sunt mai…doritori (sa spunem).

Odata ce un barbat este excitat (ceea ce se poate intampla inainte ca acesta sa fi atins femeia), el are nevoie de foarte putine alte pregatiri. Asta ar putea fi un lucru insensibil si de neinteles pentru o femeie. Dar in mintea lui stie ca rezolvarea amandurora este prin a se duce direct la tinta.

Fizic penisul este in scoala primara cand vine vorba de complexitatea de a-l stimula, nu este foarte sensibil la durere iar nivelul de excitare se poate determina prin fermitate.

Atunci de ce “VERSUS” ??

Luand in considerare informatiile de sus, va voi explica de ce barbatii ajung sau prefera sa ajunga la orgasm mai repede.

Doua motive pentru care cred eu ca ei au aceasta cale prestabilita.

Primul este faptul ca placerea pe termen lung dispare, din cauza mediului iar toti ravnim sa ne simtim bine. Orgasmul fiind cea mai buna parte a sexului.

Fiindca organul feminin este foarte sensibil, placerea de lung metraj aduce mari satisfactii. In general un preludiu bun ajuta ca partida sa fie usoara si placuta iar daca aceasta este placuta, orgasmul vine natural. Femeile sunt orientate mai mult spre durata fiindca “cui nu i-ar placea sa se simta incredibil de bine si sa isi dea ochii peste cap o ora intreaga”. Pentru femei sexul lung nu este bun daca nu este de calitate, dar daca este de calitate, montaigne russ-ul care se opreste intr-o oaza cu apa turcoaza si cascade.

Al doilea motiv este mentalitatea. Daca prima este o restrictie fizica chiar si atunci cand ajungem la orgasm, barbatii obosesc si au nevoie de pauza; femeile izbucnesc intr-o fericire nebuna si pot mai mult si vor iar si iar.

Mentalitatea este cea pe care am prezentat-o prima data. Barbatii se seteaza de cand sunt mici spre un singur rezultat : SA AJUNGA LA ORGASM. Femeile isi iau timp, degusta toata actiunea si pe baza felului cum el s-a comportat va ajunge si la orgasm.

Ca nota de final as vrea sa spun ca motivul pentru care barbatii sunt mai lenesi este ca sunt conditionati chimic si fizic. Iar orice femeie va fi satisfacuta daca stii ce anume o starneste, ce o face pe EA sa fie mai religioasa in pat decat la biserica.

Va multumesc,

Posted on November 28, 2014, in Sex ED and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

 1. ahaha. cascada de turcoaz :)) buna asta. cat de oboseala si pauza. ce pot spune. o pauza scurta da. oboseala. mneah.
  femei care vor iar si iar? dude. nush de unde ai auzit asta :)) am dat peste femei care au vrut iar. si iar. dar nu erau fericite.
  am dat si peste altele care…odata si gata. au ajuns la orgasm si nu au mai vrut si a doua oara. why? ca nu mai poate barbatul? :))
  scuze man. asta e doar parerea ta, bazata pe experienta proprie. si iti scriu si eu aici. bazat pe aceleasi principii si experiente.
  bafta la scris, si mai citeste odata ca ai cateva greseli 😀

  • A fost scrisa pe urma miturilor si explicata prin cunostintele pe care le avem deja. Nu sunt 100% din cazuri in nici un caz, iar cat tine de greseli, stiu dar nu prea am timp de obicei sa le corectez.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: