Brain teaser/ Un adevar amuzant.

PARTEA 1

Am observat ceva foarte interesant care intotdeauna am vrut sa o public dar nu am apucat. Este vorba de niste obiceiuri care le-am tot vazut si cred ca sunt ilogice.

Multe obiceiuri proaste si ideologii gresite se imprastie printre oameni ca virusii, dar “boala” perpetuata se gaseste la persoane mai in varsta.

Toata lumea foloseste transportul in comun si cum autoritatile isi respecta calatorii, gasesti 2 tipuri de tratement cand vine vorba de comfortul calatorului :

A) mori de cald intr-o baie de transpiratie si te apuca claustrofobia chiar daca nu suferi de claustrofobie;

sau

B) dai peste un conductor/sofer responsabil si are dat drumul A/C-ul dar observi cu desavasire ca defapt este la fel de cald;

De ce mereu cald? chiar si atunci cand este dat drumul A/C ?

Aici vine partea interesanta. Cand este foarte cald, omul obisnuieste sa dea drumul la 2 geamuri ca sa se faca curent, mai bine zis sa creeze vantul schimbator de mirosuri dubioase (de ceapa, branza si alte ingrediente de salata). In cele mai multe cazuri oamenii vor tipa la acei eroi care isi fac tupeu sa deschida geamurile, din cauza ca ii ia curentul (nedemonstrat inca stiintific ca ar pati ceva), concluzia trasa :

NU DESCHIDE GEAMURILE CA TE TRAGE CURENTUL SI AI BELIT-O !!

Dar ce se intampla cand aerul conditionat este deschis. Ehh, atunci aceiasi oameni sensibili o iau RAZNA, nu stiu cine a avut ocazia sa vada cum oamenii care se suparau ca se deschid geamurile ca se face curent, cand este dat drumul la aer conditionat prefera CURENTUL nimicitor.

MAI BINE CURENTUL, DECAT FREONUL

PARADOXUL MA FRAPEAZA…

PARTEA 2 A

Iar a doua problema pe care consider ca este gandita pana la capat este diferenta intre unica folosinta si reciclabil. Ma refer la tacamurile, paharele sau orice tip de vesela. Eu consider ca am putea face diferenta intre ce consideram ca este de unica folosinta si ce chiar este.

Eu unul consider ca paharele de plastic nu sunt de unica folosinta, singurul defect care le face de unica folosinta este faptul ca sunt prea subtiri sa reziste la socuri fizice,dar ar putea fi rezolvata problema asta prin ingrosarea lor.

Paper cup

Pe partea cealalta, ce chiar este de unica folosita sunt paharele de carton cerate. Indiferent cat ai dori sa il folosesti intr-un final tot se va uza si va pierde apa prin el.

EU PROPUN sa numim paharele de plastic ( PAHARE RECILABILE si nu de unca folosinta) si cele de Carton/Hartie sa fie numite (de UNICA FOLOSINTA, chiar daca si ele sunt reciclabile)  diferenta este ca cele de plastica nu sunt chiar de unica folosinta.  Si cristalul daca nu esti atent poate fi de unica folosinta, ca orice altfel fragil, ca sa extrapolez si o PERSOANA ESTE DE UNICA FOLOSINTA.

Sa nu ne incurcam in termeni totusi

Posted on August 5, 2014, in Critici and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: