Protestele pentru Rosia Montana/ Protests for Rosia Montana (detalii)

 

Prezent la aproape toate iesirile in strada a semenilor mei, pot spune ca o evolutie in comportament si cultura a fost clar sesizabila pentru lumea participanta la protest.  Gurile rele, evident fiind bune doar la raca, ura, ipocrizie si lasitate.

Probabil ca multe guri vor avea dorinta sa ma muste dupa acest articol dar putin imi pasa…am observat ce cote atinge ignoranta la noi in tara cand vine de opinii personale nefondate, deci voi porni de la prima zi de protest din septembrie :

1 Septembrie :   O zi de duminica frumoasa si calduroasa. Intalnirea protestatarilor era anuntata la 17:00 , eu am ajuns la 18. Ora in care erau deja cateva sute bune de protestatari iar in mai putin de o ora numarul acestora se dublase iar lumea iesise si ocupase bulevardul Magheru. Dupa care oamenii au marsat sper Victoriei ocupand toate benzile unui sens. Pana pe la ora 22:00, cand ne-am intors in Universitate si ne-am asezat pe jos pe Magheru.

Nu doresc sa explic tot ce s-a intamplat dar doresc sa prezint reactia produsa de acestia:

pe 2 Septembrie am citit reactiile jurnalistilor (neplatiti), diversi “intelectuali” romani si diverse tabloide care erau sau nu platite sa dezinformeze publicul acestora. Protestatarii au fost numiti , hipseri habarnisti si prosti utili care nu au nici o idee de ce se afla acolo si pentru ce protesteaza. O reactie evidenta pentru un om care sta in spatele unui monitor si comenteaza. Culti ?!?! nici pe departe, fiindca un cult studiaza problema din toate perspectivele si apoi da verdictul; Dar nu a fost cazul, iar raspunsul meu cand am fost la protest seara pe 3 Septembrie a fost aceasta imagine.    In orice minciuna se afla si un adevar, erau pancarde cu jos FASCISMUL, unii se luau de Basescu…fiecare venise sa isi satisfaca pofta de a zvarli putine fecale spre oamenii lor mai putin preferati sau sa sublinieze mentalitatea lor asupra tarii probabil.

2 Septembrie :  Mi-am setat un simbol al unitatii pe profil si am fost si am protestat alaturi de inca o mie si un pic de oameni, folosind o metoda alternativa. Eu si un prieten ne-am confectionat mici foi cu mesajul  ” Romania e Minata de un Guvern Corp” = RMGC. Inteligent, nu ?? Este opera lui Sergiu Popa. Seara terminandu-se cu asezarea protestatarilor pe bulevardul Regina Elisabeta.

in ziua a 3 a opinia publica era impartita  in 3 categorii : cei care sustineau proiectul, cei care nu sustineau proiectul, iar restul care nici macar nu stiau despre ce este vorba la Rosia Montana si ce se intampla. Am purtat lupte atroce cu oamenii care presupuneau ca sunt informati, caci la noi in tara NIMENI nu sta sa verifice punct cu punct daca informatia este corecta sau alterata in vreun fel. Iar in momentul in care cineva ma intreba “Tu de ce protestezi??” eu raspundeam ca nu sunt de acord cu folosirea Cianurii in procesul de extragere al aurului, cu aceasta ocazie am creat un alt afis care sa informeze oamenii curiosi sau necunoscatori, alternativele care pot lua locul Cianurii, imagina AICI. Impartind evident acest pliant pe la oamenii care scandau.

DE PRECIZAT : Pana in a 4-a zi lumea era sceptica pe oamenii care scandau si adunarile lor, romanul fiind obisnuit sa fie calcat in picioare mereu, erau de parere ca acest protest nu va influenta cu nimic viitorul si ca este o pierdere de timp. Pe langa acesti oameni lasi, erau alti “bloghisti” care atacau modul de organizare al acestori bravi oameni si faptul ca sunt multi care doar se alaturau multimii dar nu sunt acolo in cunostinta de cauza.  

RASPUNS :  Cunostintele si informatia pe care o dobandisera protestatarii pana in ziua a 4 a, era uluitoare. Oameni din Baia Mare, si din Judetul Alba erau prezenti sa raspunda la diverse intrebari despre acest proiect. Iar modul de organizare al oamenilor incepuse sa prinda forma. In marea gloata de protestatari erau sectiuni in care se putea vorbii despre : Informarea masei prin social media, informatii despre Rosia montana si educarea conduitei pentru a protesta fara repercusiuni.

Septembrie 3: Prima reusita in a pacalii jandarmii si a muta locul de protest din universitate la piata revolutiei.

A fost momentul cand protestatarii au lasat oficialii muti. Din oamenii care erau vazuti dezorganizati, rebeli nebuni care nu au ce face acasa, momentul reculegerii pentru eroii Revolutiei Romane din Decembrie 1989 a facut ca o tara intreaga sa inteleaga respectul si sentimentul arzator ce il poarta fiecare protestatar, toate acestea fiind sustine de alte actiuni precum curatarea zonei de protest la fiecare final de zi si orice moment de agresiune fiind estompat de strigate “fa-ra vi-o-len-ta !!” . Atunci protestatarii au demonstrat adevarata maturitate si solidaritate, motiv care au speriat cativa guvernanti.

Septembrie 4:  primul semn bun si evident publicat ca protestele au fost auzite. Chiar daca majoritatea mass-mediei romanesti tacea si ascundea, Gabriel Resources pierdea bani pe piata de bursa, avand o pierdere de 18.24%, pretul scazand de la 2.94$ la 1.39$ intr-o singura saptamana (aici mai multe).  Cumva au fost auzite tipetele la doar cativa oameni ? sau intriga unei conspiratii a guvernului cu o firma privata a starnit interesul oamenilor de peste tot.

Dimineata la stiri am auzit ca Traian Basescu se declara neutru proiectului Rosia montana pentru ca oamenii sa aiba incredere cand va fi negociator. Domnule Traian Basescu, vreau sa va spun ca declaratia DVS este la fel de proasta precum a fost al Rovanei Plumb.

ESTE NESIMTITA si denota lipsa de respect pentru oamenii care te susin.

Rovana Plumb fiind o alta ipocrita spalata pe creier si sper ca nu de bani, ci de presiunea celor care o inconjoara. Rovana a menitonat cu tarie faptul ca “susține că acordul de mediu pentru Roşia Montană va fi dat în funcţie de decizia Parlamentului”  ROVANA esti PLUMB ingerat de tara noastra, cum poti fi ministra mediului si sa aprobi proiectul Rosiei Montane ?!?!  (mai mult aici)

Voi sarii peste ziua 5, 6 si 7 fiindca nu am fost in oras sau disponibil sa merg sa atest ce s-a intamplat, dar puteti gasi pe internet fiecare zi cum a fost “celebrata” , sau pe acest blog.

Ajung la ziua 8, septembrie 8 2013.  Lumea abia astepta ziua de duminica pentru a putea sa isi exprime parerea alaturi de multi altii. Dar  ce a fost sa se intampla, nu a prevazut mai nimeni.  Oamenii s-au adunat cu miile, in sfarsit UNITI caci probabil printre cei care tipau pentru Rosia Montana erau si oamenii care fusesera sa ii sustina pe parintii lui Ionut Cosmin Anghel , baiatul care a fost omorat de cainii vagabonzi din zona OBOR.  Imagini aici : 1, 2, filmulete : 1

Mai mult sau mai putini de 15 mii de oameni au fost in strada si au strigat ca lumea sa sa “Iasa daca le pasa”  si ca doar “uniti salvam Rosia Montana” .

Strategii presupuse :

  • Perseverenta va aduce la cunostinta realitatea consecinselor, oamenilor care nu cunosc adevarul;
  • Continuarea protestelor va rupe tacerea mass mediei (din cauza ca Gold Corp. nu ii poate platii pe toti sa tina o tacere continua)
  • Oamenii vor cunoaste diferenta intre minciunile date la televizor si vor iesii in strada;
  • Poporul roman isi va aduna puterile si se vor impulsiona in a aduce dreptatea la locul ei;
  • Uniunea europeana nu va lasa ca acest proiect sa continue daca inseamna revoltarea unui popor intreg.

Romanii au fost obisnuiti sa fie sub indiferenta supresoare al guvernantilor si al oricarei conduceri romanesti. Astazi legile tarii noastre ii apara pe cei cu bani iar restul sunt lasati in liniste sa se strofoace. Gura oamenilor protestatari va trezi somnul indiferentei si vor reusii sa punem pe picoare un stat care este momentan recunoscut a fi corupt.

Alte informatii la : Casa Jurnalistului si alte sute de bloguri.

Posted on September 9, 2013, in Opinii and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: