Sunt O PIZI sau UN COCALAR

Poate ar fi bine sa pornesc de la etimologia cuvantelor din titlu :

Am sa trec intai ce scrie me marele dexonline.ro :

pițipoancă, pițipoance s. f. tânără ușuratică.

cocalar, cocalari s. m. 1. țigan bișnițar. 2. șmecheraș de cartier. 3. (peior. – între rromi) țigan de cea mai joasă speță.

Bun….destul de corect dar nu explica de ce se numesc  asa sau de la ce vin aceste doua cuvinte. Ehh vin sa elucidez misterul, posibil sa fie explicatia pe undeva adanc  in moalele internetului dar am sa repet ca asa poate se va diferentia o pitipoanca de o curva si un cocalar de un smecheras de cartier sau de un Tigan bisnitar (de parca am avea nevoie de un cuvant pentru asta).

Sa pornesc cu in a dezasambla cuvantul COCALAR, intradevar este un termen imprumutat din tiganeasca dar nu este exact ceea ce ne ofera dexul, ci are un sens mai “profund”. Termenul de cocalar vine ca o jignire sau un apelativ pentru fraieri in general , probabil ati mai auzit de “pulea spataru'” sau “pulica” sau  “pul-a-rau” ….bun cocalar provine de la COCAR , ce inseamna cocar in tiganeste ??

COCÁR, cocári, s. m. Penis. (din țig. kokar (Graur, Juilland) – destul de clar ?

Cocalar se foloseste pentru a denigra pe cineva sau gusturile cuiva, este folosit cel mai des in “fasionul” (fashion) romanesc si in gusturile muzicale a unei persoane. Evident cele mai slabe pareri sunt considerate ca fiind gusturi de cocalar dar “pe vremea mea” acest cuvant o foloseau doar anumite grupuri de oameni si fac referire la cele care oricum sunt marginalizati de societate pentru gusturile lor neobisnuite, cand spun asta ma refer la ROCKERI si PUNKISTI.  Ei foloseau termenul in a descrie o persoana a carui gusturi erau mixte in general oscilau intre gusturi muzicale bune de calitate dar in acelasi timp si foarte proaste; cum merge asta ? Este exact cum ai asculta Bach de placere , dar ai simpatiza cu Guta cand vorbeste despre dusmani si femei.

Partea 2 a

Pitzipoanca sau pizipoanca/ pizzipoanca sau cum doriti sa o scrieti (nici dexul nu are o forma oficiala, este dupa auz)

Pizipoanca este exact aceeasi poveste pe care o are si termenul FOFOLOANCA. Ambele tin de argoul unei grupari sociale nu prea bune, dexul ne explica faptul ca oamenii care folosesc argouri nu provin din inalta societate, dar la cati oameni cunosc ca folosesc DOOM-ul ar putea face o exceptie in a schimba faptul ca tine de argou si i-ar desemna o defintie mai aproape de adevar, care este asta ?

Simplu, o pizipoanca ( pentru majoritatea) este o tipa care se evalueaza a fi mai frumoasa si mai sexy decat alte tipe, ca o musca de cacat care este, foloseste singurele “arme” pe care le are….acelea ale sexului, defapt este o paparuda mai proasta :).  Acum sunt sigur ca multe fete/femei sunt ofensate la cuvintele dulci pe care le folosesc cu non-salanta, dar adevarul este ca :

“daca singura ta solutie este sa atragi prin felul cum te comporti si te imbraci in societate, iar pe langa asta, gusturile tale sunt proaste…e clar calitatea pe care o reprezinti nu poate scoate de la amanet nici macar un inel de argint”

Etimologia cuvantului PITIPOANCA

Pizipoanca  –  asta nu este un cuvant, ci o struto-camila. Pizi vine de la…..baram pam pam….PISI (toti stim de unde e apelativul asta) si poanca este sufixul. Acum pot abera spunand ca POANCA vine de la PROASTA , PLACA , FADA, GROASA, etc.  Cu toate cred ca prima variata este cea mai adecvata din punctul meu de vedere.

THERE YOU GO……sper ca v-a placut, sper sa comentati. Astept pareri  !!

O zi frumoasa !

Posted on March 29, 2013, in Critici, Opinii and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: