Sfaturi in relatie (cateva importante)

*Intai scuzati  tipul de redactare, nu este unul academic sau corect, am si greseli intentionate. Ceea ce ii rog pe cei care imi citesc blogurile este sa dea atentie ideilor pe care le transmit, iar va rog mult daca ati reusit sa terminati de citit postarea sa comentati cat de putin, sa  aflu parerea oamenilor.

Subiectele de pe blog sunt alese de cititori sau de oameniii care mereu sunt dispusi sa imi asculte sfaturile, evident sunt intrebat ca pot fi un model de referinta, poate doar prin cuvinte, daca experientele mele nu pot fi sau nu imi sunt replicate. Ideile mele sunt bune ca pot fi obiectiv chiar si atunci cand lumea se asteapta sa fiu subiectiv, am fost acuzat a fi “sloi de ghiata” sau “un neromantic” (nu stiu daca exista acest termen), dar in acelasi timp au fost momente cand am surprins chiar si cele mai putin impresionabile persoane.

Abordarea mea “rece” sau rationala asupra relatiilor m-a ajutat sa evaluez corect relatiile, situatiile si persoanele cu care am fost. Evident intr-o relatie amoroasa,poate ca ratiunea nu isi are locul, dar poate frica sau experientele trecute m-au invatat ca nu tot ce zboara se mananca si nici (pana acum) povestile de dragoste nu sunt ca in romanele romantice pe care le devoreaza majoritatea femeilor visatoare. Am multi amici, o sumedenie, iar multi din ei sunt si casatoriti, am fost martor la desfasurarea relatiilor lor, la inchegarea si pentru unii din ei am fost chiar si la despartirea partilor. Toti avem experiente, precum si eu le-am avut pe ale mele dar mereu am evitat sa fac urmatoarele greseli :

Nu compara oamenii si situatiile – pot fi similare sau pot sa nu semene,  dar niciodata sa nu astepti ca sentimentele, emotiile sa fie similare cu cele din trecut, multa lume nu intelege ca fiecare persoana aduce experiente noi, contribuie diferit la relatie si cu toti gandim diferit ( regula de aur);

Fii atent/a la promisiunile si angajamentele pe care ti le insusesti in relatie – daca esti o persoana a carui cuvant este unul de respectat, mentine reputatia si nu te contrazice. Majoritatea oamenilor fac promisiuni pe care ulterior le incalca, probabil va ganditi la exemple precum :  “nu am sa te parasesc/ranesc niciodata” specifica si posibilitatile in care s-ar putea intampla asta, de exemplu : ” nu am sa te ranesc niciodata, dar cum ma stiu gelos, s-ar putea ca sa calc gresit din prostie” sau ” nu am sa te ranesc niciodata, pana te prind ca ma inseli, atunci am sa te las cu ochii in soare” etc.

Nu lasa mila sa decida pentru tine – am cunoscut multe fete care erau in relatii cu tipi din mila, “ca este dragut” sau “nu il pot ranii, ca plange” am mai auzit ” am incercat, ca sa nu fiu rea ” , barbatii sunt mai calculati sau poate mai nesimtiti in acest caz, daca ei considera ca nu au nimic de “castigat” nu ofera mila…din cate am vazut, ma pot insela si eu.

Nu vorbi despre numarul si numele persoanelor cu care ai facut vreodata sex – asta este una populara, chiar specificata si in filmele americane. Numarul niciodata nu va coincide, daca sunt multi cealalta persoana este constienta dar indiferent nu trebuie sa ii confirmi cate persoane au fost, nici macar intr-un moment de adevar. Iar cat tine de nume…nu uitati ca relatiile intre oameni sunt foarte complexe iar s-ar putea sa aflii de o persoana cunoscuta tie din greseala prin toate numele insirate.

Nu combina relatiile sexuale cu cele amoroase – nu porni in a avea o relatie cand singurul interes pe care il ai este sexul sau invers, foarte important este ca acest lucru sa fie foarte bine stabilit din timp, ca sa nu sa se ajunga mai tarziu intr-un punct bizar si durerors pentru unul din voi.

Nu fa sex daca nu ai sentimente pentru persoana cealalta – asta este una din regulile personale , poate fi confundata cu cea dinainte dar…doresc sa readuc aminte de faptul ca sexul/amorul/copulatia etc. declanseaza sentimentul de apropiere in ambii indivizi, cat de mult doresti ca acest lucru sa nu se intample, structura si conexiunile creerului nostru functioneaza chimic iar acest act declanseaza acest sentiment.

Adu-ti aminte sa ii aduci aminte de ce esti cu el/ea – probabil suna anormal, pentru unii…Eu sunt unul din oamenii care considera ca cealalta persoana stie de ce sunt cu ea, ce imi place si de ce am ales sa fiu cu ea…dar stiu ca gresesc si faptul ca reamintirea evidentului este necesar…pana la urma toti vrem sa stim ca suntem apreciati si ca suntem frumosi sau orice alt motiv ar exista, de ce sa nu o faci periodic;

Sigur mai sunt multe sfaturi ,indicii si actiuni importante de luat, dar doream sa subliniez cele care sunt mai comune si mai “grele” din punct de vedere social si sentimental , nu predau cum sa te comporti intr-o relatie…ci incerc sa rectific unele gandiri care mi se par  eronate.

Va rog, nu uitati sa lasati un comment  !

Posted on November 8, 2012, in Opinii and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: