Unele reguli tacite ale tinerilor

Nu spune "imi pare rau" niciodata pentru ca ai fost sincer

Daca ai fost vreodata invitat/a la o cafea sau la un film “domestic”, iar asta te-a pus pe ganduri…inseamna ca deja cunosti subiectul dorit sa fie prezentat.

Cand vine vorba sa ne deschidem gura, avem mereu ganduri ce se opun dorintelor noastre, defapt si ajungem sa mascam realitatea in asa fel incat sa fie transmis mesajul dar sa nu fie spus clar. “A spune lucrurilor pe nume” nu mai este de actualitate, astazi oamenii sunt mai sensibili, usor de timorat iar cei mai mult de atat, sunt ingraditi de o mentalitate gresita. De exemplu: este ok sa inviti ca baiat o fata la tine sa vedeti un film impreuna , cu intentia de a face sex, decat sa invite pe domnisoara la el pentru “a se cunoaste mai bine”;  unul din cunoscutele acestei serii este a invita la cafea…Sensul propriu al invitatiei la o cafea este de a sta cu cineva de vorba in prezenta unor cafele 🙂 , astazi sensul conotativ al invitatiei la o cafea este defapt prezentarea si sustinerea proprie personalitati in perspectiva de a intra intr-o relatie.   Sunt indus in eroare…realmente, considerati-ma un “old fashioned” pervers si nebun , eu zic lucrurilor pe nume, nu ma ascund dupa degete fiindca se pot interpreta gresit si sa se construiasca situatii mult mai penibile decat realitatea.

De ce atata abureala ? de unde atat scepticism ?incotro ne indreptam ?  NU STIU…dar lumea trebuie sa invete faptul ca:  a fi vag in exprimare duce la rezultate vagi, in general la rezultatele nedorite. Comunicarea este importanta si fac referire la ea mereu in toate post-urile mele ca poate asa pot atrage atentia catorva cititori sa le aduca aminte si celorlalti.

Alt subiect ambiguu peste care l-am intanlit si inca mai dau peste aceasta FORMA de a comunica cu cineva, este rugamintea indirecta,  adica :  ” Facem si noi curatenie weekendul asta ?” – adica faci si tu curatenie weekendul asta ? ; poate o cunoasteti cu “Hai sa mai facem sport sa fim mai sanatosi” – intelegeti voi ce inseamna rugaminti ambigue. Devenind tot mai dese, vom ajunge sa nu mai fim nici macar eficient in vorbire sunt multi oameni cu care vorbesc si nu asculta sensul cuvintelor intr-o propozitie ci doar mesajul transmis.

Daca poti….daca stii cum, sustine vorbirea directa, clara…fara intentii ascunse. SUSTINE ADEVARUL indiferent de cum este el, daca este prea greu de inghitit.

Posted on July 11, 2012, in Opinii and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: