Explorare, autocunoastere si autosatisfacere

Explorare, autocunoastere si autosatisfacere

Acest mic articol al blogului meu face parte din categoria “SEX”; Din tot ce am scris pana acum fara mila si retineri, subiectul, este inevitabil de discutat in viata unei persoane.Daca cumva considerati ca acest subiect ar trebuii sa fie tabu (taboo) …atunci organul reproductiv al vostru este pur bibelou ( la sfarsitul blogului va voi aduce aminte sa il stergeti de praf).

    Curiozitatea duce la cunoastere, iar cunoasterea duce la evolutie. Cine nu doreste sa evolueze inseamna ca nu are ambitie si chiar nu inteleg de ce ar citii blogul meu…glumesc….doar imi place sa tachinez. Oricum omul are o structura magnifica si ca entitate el reprezinta arhitectura cea mai complexa din punct de vedere anatomic nedescifrata pana la ora actuala (complet).
Din punctul meu de vedere sexualitatea unui om este strans legata de caracterul acestuia, extrovertitii vor fi mai deschisi la idei noi, vor incerca lucruri noi iar introvertitii vor face totul “in timpul lor” si nu sunt prea deschisi la experiente ce le vor tulbura ritmul.
    Astazi doresc sa va confirm si sa va aduc aminte cat de important este explorarea sinelui, odata cel mintal si cum sa va puteti explora din punct de vedere corporal.
Pe parcursul istoriei oamenii au experimentat si au dus totul pe noi culmi, actul sexual fiind unul dintre cele mai sincere si clare metode de exprimare si relationare cu un alt individ (fie de sex opus sau nu), dar orice cursa glorioasa are un punct de pornire, iar acesta, incepe cu propria persoana.
Cand zic autocunoastere ma refer la sinceritatea unei persoane cu ea insasi. Aici intram in discutia propriu-zisa :
    Sexualitatea (nu ne legam de nimic ceea ce a spus sau stim de la Freud) porneste cu prima atingere constientizata a fi excitanta sexual, nu discut acum de posibile dorinte pe care la avem de cand ne nastem, explicatiile si analizele lor…nu, nimic !!! Pornind de la prima atingere dupa sau inaintea primului film porno sau prima persoana care a dat atentie mai mare organului reproductiv fara a ne astepta, toti avem cate o poveste care explica cum ne-am dat seama ca instrumentul nostru are un alt scop decat cel de a face pipi.
Mereu am fost atent la povestile oamenilor despre prima lor experienta sexuala, fiindca am considerat ca “startul” sau “geneza” are o relevanta la dezvoltarea persoanei in acel domeniu, evident ca un start promitator tine omul in priza pentru mai mult, nu ?
     
Autostatisfacerea de data asta se leaga strict de mastrubare si implicarile pshihologice care intervin in dezvoltarea mentala a persoanei deci mentalitatea persoanei despre sex. Ai spune ca nu are legatura sexul cu mastrubarea dar acolo intervine neintelegerea.
      Sper ca prezentarea in antiteza despre acest subiect sa va deschida ochii mintii larg ca lumina sa patrunda pana in creer 🙂 …
   Prima atingere la baieti apare pe la varsta de 12-14 ani acest lucru este un fapt cercetat si pus si pe internet.
   Prima atingere la femei apare abia pe la 16 -18 ani , doresc sa atrag atentia ca este vorba de un numar de persoane majoritar, la ambele sexe au fost descoperite cazuri cand prima atingere aparea la varsta frageda de 9- 10 ani , nu vorbesc de o frecare cu sapunul ci de un moment intim conturat de o excitare sexuala.
Raporturile nu sunt clare evident din cauza diferentei de culturi dar statisticile spun cam asa :
  • de la 91% pana la 99,1% din baieti se mastrubeaza de mici .
  • iar fetele oscileaza de la 60% pana la 75-85% se mastrubeaza de mici.

acum frecventa mastrubarii este total diferita, statisticile spun ca:

  • baietii o fac de la 3 pana la 10 ori pe saptamana ( acest numar diminuandu-se odata cu varsta)
  • fetele o fac de 1 pana la maxim 5 ori pe saptmana ( iar acest numar tine de fiecare fata/femeie in parte)
       De ce discrepantele astea ? de unde avem noi barbatii aceasta urgie de a “ne-o freca” , multi psihologi explica acest fenomen in punct de vedere emotional. Femeile sunt persoane emotive si sensibile iar latura sexuala este mai putin accentuata. Barbatii avand o explozie de hormoni, artificii luminoase determina babratul sa vada negru in fata ochilor si sa fie condusi de pornirea lor sexuala, cu totii am auzit replica “ERAM BEAT, BRE SI ERA INTUNERIC” dar toti stim adevarul…
      Acum, doresc sa atrag atentia asupra faptului ca 47% din femei au orgasm de fiecare data cand fac sex, dar acest procentaj creste la 70% daca preludiul este bun iar stimularea clitoridiana este inclusa in acesta. Barbatii , da…stim cu totii..as putea spune 100% dar se intampla ca s-au facut o statistica speciala la barbati unde se afirma faptul ca mai bine de 30% din barbati ejaculeaza precoce. In ce consta diferenta ? evident ca este de natura psihica.
     Punctul culminant pe care doresc sa il ating in acest post,revine ratei de satisfacere sexuala pe fiecare sex in parte:
Barbatii, nu am un procent caci nu s-a facut o statistica, sunt mai nepasatori din punct de vedere emotional cand vine vorba de actiune, nu se pierd in sentimente cand vine vorba sa faca sex, de aceea au si titlul de sexul puternic/masculul alpha;
Femeile sunt total diferite, conteaza de moment, de intesitatea si felul preludiului iar….in final, conteaza foarte mult daca au sentimente pentru acea persoana, caci s-a dovedit faptul ca femeile care se culca cu barbati, pentru care au sentimente, in proportie de 90% ajung sigur la orgasm.

Posted on November 24, 2011, in Sex ED and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: